Hvilket energimærke skal mit nye komfur have?

Sponsoreret

Ved køb af et nyt komfur og en ny ovn er det en fordel at være opmærksom på energimærkningen. Alle komfurer og ovne har en energimærkning, der viser, hvor meget energi selve komfuret og ovnen bruger. Det er derfor vigtigt at tage et kig på dette, da du herved ikke ender med et komfur, der forbruger masser af strøm.

Hvad betyder energimærkningen?
Energimærkningen viser, hvor komfuret er placeret henne på energiskalaen. Denne skala går fra A+++ til G. Hvor A er den bedste energimærkning, er G den værste. På nogle produkter er energiskalaen dog anderledes, da den kun går fra A til G.

Energimærkningen på et komfur og en ovn
Er du interesseret i at investere i en ovn og et komfur, der er energivenlig, er det en god idé at være opmærksom på energimærkningen. Hvis du ikke tager et kig på energimærkningen, er det meget muligt, at du får en vaskeægte strømsluger. Og dette er bestemt ikke en fordel for hverken miljøet eller din pengepung, da det hurtigt kan ende med at blive dyrt for dig.

De fleste komfurer kommer i dag med en relativ god energimærkning, men det er stadig en faktor, du skal lægge mærke til. Det anbefales, at du vælger et komfur og en ovn med energimærkningen A. Det sikrer, at du får en strømbesparende model ind i dit køkken.

Udover energimærkningen er det samtidigt en fordel at være opmærksom på funktioner, så du får den optimale model til dine behov og ønsker.