Opnå energioptimering i virksomheden

Sponsoreret

Du kan energioptimere med Trends CTS-anlæg. Men hvad er det overhovedet? Læs med her.

Hvis du har en effektiv energioptimering, så kan du blandt andet få et bedre indeklima og samtidig spare på energiforbruget i virksomheden.

L&E anvender CTS-anlæg hos virksomheder og institutioner for at opnå en præcis styring, regulering og overvågning af byggetekniske funktioner.

Men hvad er så et CTS-anlæg? Det er opbygget af en hovedcentral og undercentraler sammenkoblet i et netværk. Alle kan programmeres til at håndtere specifikke styringsopgaver, baseret på de input de får fra tilkoblede komponeter, fx temperaturmålere, energimålere, adgangskontrol, lysstyring og meget andet.

Det bliver på den måde muligt for den bygningsansvarlige at styre, regulere og overvåge alle tekniske installationer i bygningerne fra ét centralt sted, og det kan blandt andet være fra en PC, tablet eller en mobiltelefon, hvor man via et grafisk interface får et godt overblik over bygningsautomatikken. Alt kan sådan set styres, men det vil som oftest være varme, ventilation og lys.

Et helt almindeligt eksempel kunne være, at man i virksomheden skruer op for varmen kl. 16:30 og ned til normaltemperatur kl. 7. I sommerhalvåret lukkes der helt for varmen. Man kan nemlig indtaste en kalenderfunktion, hvor man eksempelvis beder om at varmEt eksempel kan være, at man i en virksomhed skruer ned for varmen kl 16.30 og skruer op igen til normal temperatur kl 7. I weekender og på helligdage køres der natsænkning. I sommerhalvåret lukkes helt for varmen. Hvis der skal arbejdes udenfor normal arbejdstid, kan medarbejderne indtaste i en kalenderfunktion og “bede” om at varmen ikke lukkes i deres del af bygningen.