Fra underholdning til ulækre dyr: Så meget kan du bruge dit luftgevær til

Sponsoreret

Et luftgevær har én funktion: Det kan skyde. Men udbyttet, man kan få ved at skyde med luftgevær, kan være mange ting – både som underholdning med venner og familie, eller som en del af skadedyrsbekæmpelse. 

I Danmark kræver det hverken jagttegn eller våbentilladelse, hvis man ønsker at erhverve sig et luftgevær. Du skal blot være fyldt 18 år, så kan du blive indehaver af et af de underholdende våben. 

Et luftgevær eller en luftpistol kan bruges til mange formål. De fleste bruger nok deres luftgevær som et underholdende element med familie eller venner, hvor man som en aktivitet kan hygge sig med at skyde til måls hele året rundt. 

Andre bruger også deres luftgevær til mere alvorlige ting. Tidligere i marts fortalte fyens.dk nemlig om et fynsk par, der blev tvunget ud af deres hus sidst i 2016, fordi der var rotter. 

Rotterne spiste sig igennem kloakrør, afløbsrør og vadforsyningen til opvaskemaskinen, og så havde de ad den vej adgang til hele huset. Med andre ord blev vægge og gulve et paradis for rotterne, og derfor kunne parret ikke blive boende.  

Kim og Camilla, som manden og kvinden hedder, forsøgte sig med rottebekæmpere, men de tog også sagen i egen hånd og skød efter rotterne med et luftgevær for at komme dem til livs.  

Det er selvfølgelig en ærgerlig situation at skulle bruge sit luftgevær i, når alternativet er sjove og hyggelige stunder med skydekonkurrencer, som de fleste formentlig stadig bruger deres luftgevær til. 

Derfor fås luftvåben både som geværer og pistoler, og ikke mindst kan man også nemt erhverve sig skydeskiver og andre slags skydemål til de udfordrende og underholdende stunder og konkurrencer. 

Hvis du har fået god for at erhverve dig et luftgevær, kan du med fordel kigge nærmere på et Gamo luftgevær, der står for både kvalitet og god pris.