Ville du købe en dansk sportsvogn?

Sponsoreret

Den danske bildesigner Henrik Fisker udfordrer nu Tesla med en elektrisk sportsvogn, der skal være en reel konkurrent til den populære Tesla. Men ville du købe en dansk sportsvogn?

Selvom personen bag er pæredansk, så lever han i dag den amerikanske drøm. Designer og bilentusiast, Henrik Fisker, lever i dag i USA. Han har længe præget bilmarkedet og kunne tilbage i januar præsentere bilen Fisker EMotion på verdens største messe for forbrugerteknologi, CES, i Las Vegas.

Bilen er med til at sætte en ny standard i klassen luksus-sedan og bilen ligner med sine tophængte døre en sportsvogn, som man kender det fra de andre populære modeller. Bilen emmer af luksus og kan for mange blive en drøm, der går i opfyldelse. Dog er det ikke alle, der kan købe bilen, der kommer til at koste 129.000 dollars, hvilket svarer til godt og vel 800.000 danske kroner i USA. Hvis bilen skal købes i Danmark, er der tale om en helt anden pris på grund af de danske afgifter.

Bilen er en elbil og er ligesom Tesla tænkt til at være en delvist selvkørende bil, så chaufføren kan lade bilen overtage kørslen. Sådan en bil kræver de rigtige reservedele, men der er forskel på elbiler fremfor almindelige biler. Bilen har ikke en katalysator, kobling eller tandrem.