Influenzaen påvirker arbejdspladserne

Sponsoreret

 

Idet sæsonens influenza har ramt en stor del af Danmarks befolkning, er de danske arbejdspladser præget af næsten daglige sygemeldinger. Her vægter sygemeldinger fra alt mellem et par dage til uger, alt efter hvor hårdt man er ramt.

Sygemeldinger på arbejdspladsen er ikke noget, man kan komme udenom og slet ikke i disse dage. Er det dog ikke muligt at finde en afløser, hvilket til tider kan være svært, så er de ansatte på arbejdspladsen ofte nødsaget til, at tage den sygemeldtes opgaver på sig og derfor løbe stærkere. At påtage sig andres opgaver udover ens egne kan gå en dag eller to, men når man flere dage i streg bliver nød til at løbe stærkere, kan det godt begynde at mærkes. Derfor er det vigtigt at de ansatte, der påtager sig de ekstra opgaver eller overarbejdstimer bliver belønnet. Her er det ikke vigtigt, hvordan de bliver belønnet, så længe de ansatte føler, at deres ekstra arbejde bliver værdsat. Bliver der ikke sat pris på de ansattes ekstra arbejde, kan det i sidste ende, ende ud i de ikke længere vil gøre deres for at få dagene med sygemeldinger til at hænge sammen.

Der er mange måder at sige tak på

Man kan vise sin taknemlighed til sine ansatte på mange måder alt afhængigt af, hvor stor virksomheden er og hvilke midler, man har til rådighed. Er det ikke muligt, at den eller de ansattes belønning kan koste kroner, er der andre gode måder at vise sin taknemlighed på. Dette kan eksempelvis gøres ved at rose den ansattes ekstra flid til ledelsen eller til det næste møde, hvor de andre ansatte vil være i blandt.

Er der plads i budgettet til, at man kan belønne den ansatte på anden vis, kan det eksempelvis gøres med en lønforhøjelse. Her er det dog væsentligt hvor mange ansatte, der er tale om, idet det for nogen kan være svært at finde den ekstra plads i budgettet til, at kunne give det til flere ansatte. Er det derfor ikke muligt, kan man også vælge at takke ens ansatte med en lille gave. Det kan her være i form af blomster, chokolade eller noget helt tredje. Hos Bach Promotion kan man finde et stort udvalg af Firmagaver, hvor alles budgetter kan være med.

Der er derfor et hav af måder, hvorpå man kan takke sine ansatte for deres flid, når arbejdspladsen er ramt i sygdomsramte perioder.