Sådan laver du en god animationsvideo

Sponsoreret

At lave den perfekte animationsvideo kan lyde som en udfordrende opgave. For hvad skal du overveje, og hvad kræver det, at lave en god animationsvideo?

Trin 1: Skriv et godt manuskript, og lav et storyboard
Ligesom en bygningsplan er grundlaget for en konstruktion, er manuskriptet fundamentet for din animationsvideo. Her skal du kort og godt beslutte, hvad der skal vises i din video.

At have et klart formål og retning for din video, inden du begynder at skrive et manuskript, er vigtigt. Du bør grundlæggende have en idé om, hvorfor du laver videoen, hvad du vil opnå, hvem din målgruppe er, og hvad dit budskab er.

Her er det også en fordel at lave et storyboard. Et storyboard vil hjælpe med at forudsige, om konceptet med din video fungerer eller ej, samt om den vil engagere din målgruppe. Det giver dig muligheden for at finpudse manuskriptet for at skabe en simpel animationsvideo, der klart og tydeligt formidler dit budskab.

Trin 2: Vælg en stil til din animationsvideo
Der er forskellige typer animationsvideoer, du kan lave, men ikke alle stilarter passer til din virksomhed. Hver stil har sine fordele og ulemper.

En stilart kan være mere sjov og kreativ, mens en anden kan have en mere inspirerende eller seriøs tone. Overvej hvad der komplimenterer din virksomhed bedst.

Trin 3: Animer din video
Det kan være en udfordring at beslutte, hvordan du animerer din video, da der er mange muligheder at vælge imellem. Hver mulighed har sine fordele og ulemper. Du kan vælge at hyre en freelancer, som er professionel, hyre et team, der sidder i din virksomhed eller prøve at springe ud i det selv.

Trin 4: Tilføj en passende baggrundsmusik
At tilføje baggrundsmusik til din video er som at placere et kirsebær på toppen af ​​kagen. Uden musikken mangler der noget! Når du vælger baggrundsmusik til din video, skal du overveje, hvilken følelse du gerne vil fremkalde hos din målgruppe. Prøv at sætte dig ind i, hvem din målgruppe er og vælg musik ud fra dette.

Trin 5: Hvordan skal historien fortælles?
Nu er vi kommet til det sidste trin i at lave en animeret video. Du har brugt al tiden på at perfektionere din animationsvideo på enhver mulig måde.

Men hvad passer bedst til din virksomhed? Skal historien fortælles med ord, eller skal historien fortælles med tekst? Læs meget mere om at lave en animations video her.