Hvad er åreknuder?

Sponsoreret

Åreknuder er en sygdom, som rammer op mod en tredjedel af befolkning. Åreknuder opstår fordi, at veneklapperne ikke fungerer som de skal. Vener er de blodkar, som leder blodet tilbage til hjertet, hvor det vil blive iltet. Åreknuder er et tegn på, at kroppens vener er udsat for et øget tryk. Det er også et udtryk for, at venevæggene ikke er så stærke, som de burde være. Mange der oplever at få åreknuder, kan fortælle om andre familiemedlemmer, som også har problemer med åreknuder. Åreknuder er i høj grad genetisk betinget. Sygdommen rammer både mænd og kvinder, men kvinder rammes i langt højere grad end mænd.

Klassiske symptomer på åreknuder er svien i benene, trætte lægmuskler eller krampe i læggene. Det er vigtigt at få den rette behandling, hvis du rammes af åreknuder. Hvis man undlader at søge behandling, kan det føre til større problemer og være medvirkende til hjerte- karsygdomme. Derfor er det vigtigt at tage åreknuder alvorligt. Heldigvis, er det ikke svært at behandle åreknuder. Begyndes behandlingen tidligt i forløbet, kan man ofte nøjes med en støttestrømpe. Hvis du er meget plaget af dine åreknuder, vil det ofte være den rette løsning at anvende enten en laserbehandling eller operation.