Tænd rigtigt op i din brændeovn

Sponsoreret

En brændeovn er rigtig hyggelig og brugbar i de kolde vintermåneder. Men hvordan får du tændt rigtigt op hver gang og med det rigtige brændsel. Læs med her.

Når vinteren er over hos, er der intet bedre end at høre på flammernes knitren og smide en ekstra brændeknude ind i ilden. Her er en brændeovn selvfølgelig perfekt, men før du kan synke ned i lænestolen, skal der gang i flammerne.

Hug brændet
Det vigtigste er selvfølgelig brændet. Her kan du købe eller selv fælde træ, som så kløves i passende stykker. Hvis du skal hugge brænde til en enkelt aften, kan du bruge en økse, men hvis der skal brænde til en hel vinter, bliver det mange timer med øksen i hånden. Her er det en rigtig god ide med en brændekløver, der kan klare arbejdet for dig.

Optænding
Læg et stykke avispapir i midten af ovnen. Stabl mindre brændestykker ovenpå som en pyramide og sørg for, at der er luft imellem. Sørg også for at åbne for spjældet på din brændeovn, så der er god lufttilførsel. Tænd avispapiret og sørg for hele tiden at smide små stykker træ på. Når ilden har fat, kan du lægge større stykker ind.