Så tit skal du vaske dit sengetøj

Sponsoreret

Hvornår skal sengetøjet vaskes? Det er et spørgsmål mange har stillet, og også et spørgsmål med mange forskellige svar. Vi har samlet nogle af dem her, og kan forhåbentligt hjælpe dig på vej, men det er meget individuelt, så vælg den løsning, der passer bedst til dig.

Hver uge
Sengetøjet skal skiftes hver uge. På den måde er du sikker på, at det altid er rent og dejligt. Så undgår du også bakterier og olie fra hår og hud, der kan føre til akne og irritationer.

Hver 14. dag
Det er meget individuelt, hvor beskidte, vi er når vi går i seng. Hvis du derfor vasker sengetøjet hver 14. dag, er du meget godt dækket ind. Det skal også tilføjes, at døde hudceller og skidt fra kroppen typisk begynder at lugte efter 14. dage, og det derfor tit er der, det er en god ide at få vasket og lagt nyt på.

En gang om måneden
Det koster at vaske. Både for miljøet og for pengepungen. Hvis dit sengetøj hverken lugter eller har fået pletter og andet, eller nogen i husstanden lider af allergi, behøver du faktisk ikke vaske det mere end en gang om måneden.