Sådan starter du en vinsamling

Sponsoreret

Udover en masse dejlige flasker, så indeholder en god vinsamling også en masse gode oplevelser. Når man skal starte en vinsamling, skal man først og fremmest finde ud af, hvad man godt kan lide. Man skal være nysgerrig på at dykke ned i vinen og ikke bare begynde at samle for samlingens skyld.

Samlingen skal indeholde noget til forskellige anledninger

At bygge en vinsamling er lidt som at lave en garderobe med tøj. Der skal være noget til hverdag og noget til fest. Noget eksklusivt og kostbart og noget simpelt og afslappet. Noget der passer til forskellige anledninger, og noget der passer til alle fire årstider.

Hverdagsvine skal være drikkeklare her og nu

Hverdagsvine er de flasker, man nænner at åbne lidt spontant som for eksempel til en simpel hverdagsret på en tirsdag. Hverdagsvine skal smage godt, men de bør ikke være de dyre og komplekse vine. En hverdagsvin skal være drikkeklar her og nu. Er du en hverdagsvins-nyder, bør mindst 50% af din vinsamling bestå af et varieret udvalg af hverdagsvine.

Gemmevine til de særlige dage

Du bør i din vinsamling have en lille samling, som har potentiale til at udvikle sig. Dette er dem, der kaldes gemmevine. Gemmevinene skal du holde øje med og have et system i. En god idé er derfor at lægge dem i alderskategori. Lad for eksempel de ældste flasker lægge øverst, så ved du, hvilke vine der er mest modne, når du rækker ud efter en god flaske til en god middag eller en ganske særlig anledning.

Køb af vine til vinsamlingen

Overvej, hvor vinen skal købes. Supermarkeder har ofte gode tilbud og er skarpe på priserne, men hos en vinhandler, som udelukkende sælger vin og har uddannede sommeliers, finder man nichevine, der er producerede i mindre volumen. En god vinsamling indeholder altså vine af forskellige slags. Køb vin online her, og tilføj gode kvalitetsvine til din vinsamling.